Category: Momata Rock Trail

Како си поминавме на Momata Rock Trail 2017 – од наш агол

Кога сликите говорат повеќе од секој збор, секоја реченица, секој израз, па на мислите им е потесно во текстот отколку во широчината на асоцијативната, експресивната и понепосредна моќ на фотографијата, тогаш веројатно нема што многу да глаголиме за тоа како си поминавме ние, како организатори и волонтерски ангажирани поддржувачи на организацијата, на Momata Rock Trail 2017. Трето издание, за нас…

1,838 total views, 1 views today

Официјални резултати од Momata Rock Trail 2017

Третото издание на вашата и наша планинска трка Momata Rock Trail вчера го имаше својот рекордерски ден. Одличниот тркач Александар Кирковски го постави новиот рекорд на патеката со истрчано време од 1:51:54 и го освои првото место во машка конкуренција, додека втор беше Марјан Бонев, а трет Александар Стојкоски. Во женска конкуренција прва беше прилепчанката Мери Мирческа со време од…

1,683 total views, 1 views today

Приказната наречена Momata Rock Trail

Приказната за раѓањето на планинската трка Momata Rock Trail своите романтични корени ги влече од дружбата и духовната припадност кон планините, висините, спортскиот дух и физичките предизвици на двајца ентузијасти и непоправливо страсни вљубеници во природата и дивоста. А се материјализираше на падините од Селечка Планина, инспирирана од култната карпа наречена Момата, која достоинствено ги краси ниските делови на Селечка,…

635 total views, no views today