Category: Опис на тури

Планинарска тура: Ниже Поле – Големо езеро – Врв Ветерница (Национален парк „Пелистер“)

КРАТОК ОПИС НА ТУРАТА Турата започнува во близина на ски центарот Ниже поле на надморска висина од 1.360 метри. Следејќи совршено обликувана планинска линија, патувањето во пријатно темпо достигнува до највисоките предели на Националниот парк Пелистер, обезбедувајќи духовна наслада како компензација за првите капки пот на вашето чело. По 3 часа уживање, тишина што годи и исполнува, свеж ветер и…

1,503 total views, no views today