Category: Репортажи

Од личен агол: Трчањето како „превозно средство“ – преиспитување на карактерот и можностите

Ако предизвикот да се стигне што побрзо од една точка до друга е перманентен категорички императив на човечката цивилизација, тогаш нема што да правиме муабет, авионите, автомобилите и други брзи превозни средства одамна го газат времето во тој поглед, а нивниот прогрес не застанува тука. Но, поривот и желбата за збогатено искуство, за реално чувствување на средината низ која се…

755 total views, no views today