Официјални резултати од Momata Rock Trail 2017

Третото издание на вашата и наша планинска трка Momata Rock Trail вчера го имаше својот рекордерски ден. Одличниот тркач Александар Кирковски го постави новиот рекорд на патеката со истрчано време од 1:51:54 и го освои првото место во машка конкуренција, додека втор беше Марјан Бонев, а трет Александар Стојкоски. Во женска конкуренција прва беше прилепчанката Мери Мирческа со време од 2:33:46. Втора беше Благица Јованова, а трета Елена Џекова. Еве ги официјалните резултати од Momata Rock Trail 2017, по редослед на финиширање.

1. Александар Кирковски (433) – 1:51:54

2. Марјан Бонев (428) – 1:57:07

3. Александар Стојкоски (467) – 2:01:43

4. Срѓан Милошевски (476) – 2:06:40

5. Игор Јовановски (454) – 2:06:42

6. Филип Тодоровски (426) – 2:07:52

7. Деан Ивановски (457) – 2:08:53

8. Михаил Стефанов (458) – 2:13:00

9. Игор Јосифов (486) – 2:22:32

10. Жикица Ивановски (453) – 2:22:33

11. Дејан Тодевски (437) – 2:22:34

12. Благоја Ацковски (434) – 2:26:22

13. Марио Котески (441) – 2:33:05

14. Антонио Каранфилоски (436) – 2:33:06

15. Мери Мирческа (334) – 2:33:46 (прво место во женска конкуренција)

16. Влатко Гроздановски (432) – 2:34:26

17. Дарко Роглев (438) – 2:35:53

18. Марјан Станиќ (480) – 2:36:24

19. Кристијан Огњановски (450) – 2:41:29

20. Бојан Мицковски (490) – 2:41:30

21. Јован Тодоровски (442) – 2:42:24

22. Здравко Дејановиќ (461) – 2:43:16

23. Борче Милосковски (462) – 2:43:17

24. Пецо Стојкоски (468) – 2:43:42

25. Христијан Велески (451) – 2:44:10

26. Иван Пешовски (473) – 2:45:11

27. Никола Цицоски (474) – 2:46:37

28. Кирил Стефановски (448) – 2:49:28

29. Владимир Спасовски (446) – 2:50:52

30. Игор Марковски (460) – 2:50:53

31. Златко Мицески (469) – 2:52:03

32. Бобан Кулевски (491) – 2:53:01

33. Игор Пирковски (485) – 2:53:42

34. Димитар Тодоровски (429) – 2:53:43

35. Дејан Огненоски (447) – 2:58:39

36. Димитар Поповски (445) – 3:00:16

37. Благица Јованова (345) – 3:01:49 (второ место во женска конкуренција)

38. Чедо Чангов (488) – 3:01:50

39. Димитар Чакар (464) – 3:03:26

40. Никола Митревски (435) – 3:04:17

41. Елена Џекова (355) – 3:04:34 (трето место во женска конкуренција)

42. Ивана Герчакова (342) – 3:13:50

43. Мартин Ќортошев (475) – 3:15:39

44. Емили Песелер (321) – 3:17:41

45. Спасе Милески (459) – 3:18:20

46. Ане Ванкова (353) – 3:19:42

47. Милош Арѓиќ (487) – 3:25:35

48. Петар Ивановски (466) – 3:25:48

49. Весна Крстевска (312) – 3:26:04

50. Аце Темелковски (477) – 3:33:54

51. Иван Кантарџиски (444) – 3:33:55

52. Тоде Јованоски (427) – 3:43:57

53. Димитар Михаилов Миовски (465) – 3:44:24

54. Ивица Најдовски (431) – 3:44:25

55. Антонија Брезовска (328) – 3:44:26

56. Марина Стојмирова (325) – 3:45:15

57. Александар Гаштаров (455) – 3:46:52

58. Срѓан Стокиќ (489) – 3:46:53

59. Давор Глигоровски (440) – 3:47:21

60. Кирил Велковски (483) – 3:48:17

61. Борка Дамески (470) – 3:54:24

62. Александра Ѓорѓиевска (302) – 4:11:17

63. Светлана Стојаноска (317) – 4:11:18

64. Златко Жоглев (430) – 4:11:19

65. Ирина Дишовска (481) – 4:26:39

66. Емил Арсов (479) – 4:26:40

67. Ивица Митровски (482) – 4:26:41

68. Софија Костова Панковска (303) – 4:36:14

69. Атанас Димитров (439) – 5:33:00

70. Филип Јованоски (484) – 5:36:00

71. Тања Манчева (316) – DNF

72. Мартина Милева (335) – DNF

73. Катерина Николовска (352) – DNF

74. Татјана Герасимова (346) – DNF

75. Трајче Панковски (443) – DNF

 

1,683 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *