Килиан Жорнет – тренинг кој трае 30 години

„How do I train“ („Како тренирам“) е неконвенционален тренинг водич потпишан од Килиан Жорнет, кој вели дека почнал да тренира денот кога се родил.

Планините од најмали нозе биле негова средина за играње. Тој е основополжник на филозофијата во спортот која се базира на повторување, обидување и потфрлање.

Денес, оваа тркачка машина, тренира седум дена во неделата со јасна мантра во неговите мисли: „Ако не уживаш, никогаш нема да се подобриш“.

157 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *